JOVENTUT

Reconvertir el Bar de Can Papasseit en un espai de desenvolupament d’iniciatives juvenils sempre quan no estigui licitat

A través d’una normativa d’ús, les entitats podran organitzar actes, concerts, xerrades, tallers i un llarg etcètera, destinat al públic juvenil de Vilanova.

Les entitats podran gestionar el servei de bar durant els actes.

 

Consolidació d’un espai cèntric d’assessorament per a joves

La gent jove del nostre municipi necessita un espai al centre de la ciutat on es pugui assessorar sobre formació, feina, habitatge, salut o sexualitat, entre d’altres. Aquest espai serà un recurs lúdic per als joves, en el que també es podran desenvolupar cursos, activitats i tallers.

Proposem ubicar aquest espai jove a la segona planta de l’edifici del Casal d’Avis. Trobem interessant i productiu, per una altra banda, la convivència en un mateix edifici de joves i gent gran, un apropament intergeneracional que pot ser font de noves iniciatives i projectes.

 

Augment de les beques transport per a estudiants

Vilanova ha de vetllar pels estudiants que han de sortir del nostre municipi per rebre formació universitària, professional o artística. Les beques de transport, s’esdevenen una ajuda econòmica que facilita a les famílies fer front a les despeses de desplaçament inevitable dels estudiants.

 

Crear una oferta àmplia de cursos de formació per a joves

Crearem una oferta semestral que tingui en compte les necessitats del territori i de l’empresa del segle XXI en matèria laboral. Els joves podran ampliar els seus estudis i coneixements en diferents àmbits amb l’objectiu d’ampliar les possibilitats de recerca de feina. Serà imprescindible coordinar-se i mantenir contacte directe amb les empreses de la zona per conèixer també les necessitats reals del mercat laboral més proper.

 

Impulsar la Festa Major jove amb noves propostes i una autogestió integral

El 2016 vam revitalitzar la Festa Major Jove, ara toca avançar en la col·laboració entre l’Àrea de Joventut i les entitats participants de la festa en matèria de joventut, avançant en un model en què cada cop els joves tinguin més opcions per desenvolupar actes de dia i de nit segons el seu coneixement.

Els joves han de ser també els protagonistes de la Festa Major i la millor manera d’aconseguir-ho és que ells mateixos gestionin i desenvolupin els actes destinats ales mateixos.

 

Elaboració del nou Pla de Joventut 2020-2024

El Pla de Joventut aportarà projectes concrets destinats a avançar en la formació, l’habitatge, la ocupació, la salut, l’oci i la cultura de la nostra gent jove.

 

Creació de la Coordinadora d’Entitats juvenils

L’ajuntament afavorirà la creació de vincles i sinèrgies per dur a terme nous projectes en el municipi de la mà de la col·laboració entre entitats. Es tracta d’un pas natural que algunes entitats amb alta presència de joves ja han començat, a base de participar conjuntament en activitats com la Festa Major. Volem que tinguin el suport i l’assessorament de l’ajuntament de cara al futur.

 

Vetllar per un Servei de Transport eficient entre Vilanova i la resta del territori

Moltes persones joves del nostre municipi utilitzen el transport públic, especialment amb Barcelona. L’Ajuntament vol ser part activa en les reivindicacions en relació al servei de bus de la Hispano Igualadina, i les seves problemàtiques, així com la millora necessària en la connexió ferroviària amb Barcelona.

 © V365 - 2018