PROMOCIÓ CULTURAL I FESTES

Promoure iniciatives culturals locals

Incentivarem i donarem suport institucional a aquells projectes made in Vilanova. Volem promoure l’activitat cultural del municipi recolzant les propostes d’entitats i associacions, i donant suport a propostes de particulars que vulguin difondre i exposar les seves obres en les diferents dimensions artístiques.

Al mateix temps, trobem interessant cercar un espai estable d’exposicions amb una rotació periòdica de les obres.

 

Treballar per a establir una programació estable de cinema i teatre

Coordinarem esforços amb les entitats existents pel que fa a ampliar la oferta teatral a públics més enllà de l’infantil, i també amb el cinema, oferint continguts de qualitat de forma estable.

Donarem recolzament i recuperarem totes aquelles iniciatives de promoció de cinema i teatre.

 

Reactivació del programa de parelles lingüístiques

La inclusió de les persones nouvingudes al municipi passa pel coneixement de la cultura i la llengua del nostre territori. El programa de parelles lingüístiques aborda aquesta inclusió a dos nivells, la relacional entre les persones que intervenen i l’aprenentatge de la llengua d’acollida.

 

Creació del Consell Municipal de Cultura

El Consell Municipal de Cultura tindrà com a objectiu proposar noves activitats culturals pel municipi amb el recolzament de les entitats i associacions culturals ja existents. Estarà format per diferents professionals del sector cultural, tècnics del departament, representants polítics i voluntaris que a nivell particular hi vulguin formar part.

 

Recuperació de la Comissió de Festes

La nova Comissió incorporarà representants d’entitats a més de persones individuals, i recuperarà la seva capacitat de decisió en col·laboració amb l’Àrea de Cultura.

 

Revitalització d’espais del municipi mitjançant Street Art

L’art urbà té experiències exitoses en municipis propers de cara a revitalitzar espais degradats. En aquest sentit, elaborarem projectes que contribueixin a recuperar l’ús d’espais concrets aprofitant les propostes i iniciatives d’artistes locals i comarcals.

 

Recuperació i suport institucional de l’Agermanament amb les poblacions de Calcinaia i Amilly

El projecte d’Agermanament està consolidat i arrelat des de fa més de 20 anys al nostre municipi. En els darrers anys hi ha hagut una davallada en les relacions amb els pobles agermanats veient-se disminuïda la participació en els intercanvis i en la relació institucional. Des de la nostra formació volem reprendre el projecte amb força i amb la convicció que l’Agermanament és una experiència positiva per tots aquells que hi participen.

Treballarem amb les entitats i l’Institut, i posarem facilitats per ampliar la quantitat de vilanovins i vilanovines que puguin viatjar a conèixer els pobles agermanats amb Vilanova (Calcinaia i Amilly)

 

Fomentar la participació de les entitats en la programació cultural del municipi

Millorarem la comunicació i la coordinació entre Ajuntament i Entitats de cara a la inclusió dels seus actes al calendari cultural de Vilanova del Camí. Donarem eines i facilitarem els tràmits per celebrar les diferents activitats.

Elaborarem una pàgina web en la que es vegin representades totes les entitats i els seus actes, establint un calendari anual.

 

Estudi de rehabilitació del Rovy

El Rovy necessita de l’atenció de l’Ajuntament. Encarregarem un estudi per les opcions de rehabilitació d’aquest emblemàtic espai i compartirem els resultats amb els vilanovins i vilanovines.

 © V365 - 2018